Ajouad-Miloudi-Wadei-Laroussi

De Marokkaanse bruiloft

De Marokkaanse bruiloft staat in de laatste aflevering van het NPO-programma Kaaskop of Mocro centraal.  Ajouad El Miloudi gaat
zich verdiepen in de Marokkaanse bruiloft. Ajouad is de 30 gepasseerd en de druk wordt groot vanuit de Marokkaanse gemeenschap en in het bijzonder van zijn ouders. Zij vinden al heel lang dat hij ‘moet’ gaan trouwen. Door de druk en de vragen leek het Ajouad wel tijd om te oriënteren op de traditionele Marokkaanse bruiloft.

Trouwstoet, een dikke bolide mag niet ontbreken

Niemand minder dan weddingplanner: Laila gastvrouw begeleid Ajouad in zijn oriëntatiefase en wordt al direct wakker geschud door de grote bedragen. Meer dan 30.000 euro kost een gemiddelde Marokkaanse bruiloft in Nederland. Maar het wordt nog gekker. Hij gaat langs een autoverhuurbedrijf. Hij ziet veel snelle auto’s en schrikt van de enorme bedragen. Veel klanten hebben een Marokkaanse achtergrond. Zij huren vaker een Ferrari, Rolls Royce of Lamborghini om het bruidspaar te begeleiden in de trouwstoet. De trend is namelijk niet alleen het bruidspaar een luxueuze bolide, maar ook de vrienden en familie.

Een bruid styliste oftewel Zianna of Neggafa

De belangrijkste onderdeel voor de Marokkaanse bruid is de bruid styliste. Dat is namelijk de dame die haar kledij en make-up verzorgd. Wordt ook wel Zianna of Neggafa genoemd in het Arabisch. In Amsterdam Osdorp bezoekt Ajouad een zaak met heel veel traditionele jurken. Dit is de plek waar het sprookje begint voor de bruid. De Marokkaanse bruid moet en zal schitteren op de mooiste dag van haar leven en daar zorgt een bruidsstyliste ook zeker voor. De jurken die zij kiest zijn het allerbelangrijkste van alles op de bruiloft. Zij is 1 dag in haar leven een prinses. Meestal heeft de Marokkaanse bruid, naast de bruidsjurk twee traditionele Marokkaanse jurken. En daar kan een bruid styliste voor zorgen naast de Marokkaanse sieraden en make-up.

De trouwlocatie voor de bruiloft

De zaal waar het allemaal gaat gebeuren. En waar je zien en gezien wordt.
Ajouad bezoekt zalencentrum Sky Palace in Amsterdam Osdorp.
De ruimte is prachtig gedecoreerd door BASMA Weddings en andere organisaties. Op de bruiloft zijn soms meer dan 10 partijen aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de Cateraar die het culinair Marokkaanse eten verzorgd. Een bruiloft decoratiebedrijf zoals BASMA Weddings verzorgd:
Marokkaanse en of oosterse bruidsbanken, tafels, stoelen, bloemen, special effects en veel meer. Maar ook de Zianna, de dames die de kinderen verzorgen en rustig houden zodat de ouders van de
bruiloft kunnen genieten. Maar ook een snoeporganisatie, fotografie, videografie en ga zo maar door. Het is een enorme beleving op zijn een avond dat meestal om 18 uur start tot 2 uur in de eindigt.

Dé bruiloft van 2015 in het Scheepvaartmuseum 

Ook BASMA Weddings komt aan het woord. Ajouad is vooral benieuwd naar dé Marokkaanse wedding van 2015 in het Scheepvaartmuseum die door BASMA Weddings is verzorgd. BASMA Weddings had hier de totale decoratie van het Scheepvaartmuseum op zich genomen.
Denk hierbij aan: de Dubai bruidstage, Dubai glazen tafels en stoelen, taarttafel, snoepbuffettafel, special effects, de totale plein van het Scheepvaartmuseum ingepakt in het wit en nog veel meer.

De Marokkaanse bruiloft, komt veel bij kijken

Ajouad is helemaal op de hoogte wat er allemaal bij komt kijken. Een Marokkaanse bruiloft organiseer je niet zomaar. Daar komt veel geregel en geld bij kijken. Hij besluit eerst een toekomstige te vinden en hierna heel misschien contact op te nemen met BASMA Weddings voor zijn droom bruiloft.

Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creatie, bekijk onze Youtube channel voor meer inspiratie.

Amsterdam | zondag 26 november 2018 | Basma | BASMA Weddings | BASMA Weddings

Marokkaanse bruiloft

Het volledig programma bekijken.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.