Bruidsduiven loslaten op jouw bruiloft!

Bruidsduiven loslaten op jouw bruiloft!

Het loslaten van witte bruidsduiven begint steeds meer vorm te krijgen en traditie te worden bij bruiloften in Nederland, dus waarom ook niet bij jouw bruiloft? BASMA Weddings kan jouw bruiloft voorzien van een stel prachtige bruidsduiven en vele extra’s om dit moment extra romantisch en sfeervol te maken. Het loslaten van bruidsduiven is symbolisch voor de liefde, iets wat dus absoluut bij een bruiloft hoort!

Witte bruidsduiven: symbool voor de liefde

Het loslaten van witte bruidsduiven staat symbool voor de liefde. Als je de bruidsduiven uit de hand loslaat, zullen ze samen in dezelfde richting weg vliegen. Dit heeft als betekenis dat jij en je echtgenoot ook samen het voornemen hebben om dezelfde kant uit te vliegen. Daarnaast verwijzen duiven naar de ware liefde. Duivenparen blijven als koppel altijd bij elkaar. Om jouw bruiloft extra sfeer, romantiek en betekenisvol te maken, kun je ervoor kiezen om een koppel bruidsduiven los te laten tijdens je bruiloft.

Verschil tussen sierduiven en postduiven

Er is een verschil tussen sierduiven en postduiven. De bruidsduiven die bij bruiloften gebruikt worden als symbool van de liefde zijn altijd postduiven. Sierduiven landen na het loslaten vaak in een dakgoot of boom en vliegen dus niet direct weg. Postduiven daarentegen zijn speciaal gefokt met fenomenaal oriëntatievermogen. Vaak vliegen ze eerst een klein rondje om zich te oriënteren en weten daarna direct welke richting ze uit moeten vliegen. Sierduiven kunnen soms de weg naar de duiventil niet meer terug vinden.

Het loslaten van de bruidsduiven

Je kunt de bruidsduiven op drie verschillende manieren laten aanleveren. Je kunt kiezen uit een simpele doos, een rieten mand of een hartenmand met rozen. Zo is er voor ieders wat wils! De duiven worden altijd in een paar aangeleverd zodat je samen met je echtgenoot de duiven op romantische wijze kunt loslaten. Het loslaten moet altijd buiten gebeuren. Duiven kunnen in de stress raken als ze losgelaten worden in een kamer, onder een afdak of onder bomen. De plaats waar de duiven losgelaten worden moet dus open zijn zodat de duiven direct goed weg kunnen vliegen.

Witte duiven huren

Bij BASMA Weddings hoef je je geen zorgen te maken dat je extra zorgen krijgt op de dag van je bruiloft zelf. Als je een koppel duiven wil huren kun je ons een e-mail sturen, bellen of een WhatsApp bericht sturen met jouw wensen. We plannen een afspraak om de details door te spreken, waarna je een offerte van ons ontvangt. Op de dag van de bruiloft zelf brengen wij de bruidsduiven naar de locatie op het moment dat jij de duiven los zou willen laten. Onze medewerkers staan altijd met een glimlach voor je klaar, dus ook op dit bijzondere moment. De mand waarin de bruidsduiven aangeleverd worden, wordt weer door ons opgehaald.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het loslaten van duiven op jouw bruiloft? Neem dan een kijkje op de pagina van de bruidsduiven of neem contact met ons op! Dit kan door het contactformulier op onze website in te vullen of door te bellen naar 033 700 97 03. Wij staan je graag te woord en beantwoorden al je vragen! Bekijk ook een bruidspaar die duiven loslaat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.