arabische bruiloft

De Arabische bruiloft

1001 nachten. De Arabische droom bruiloft. Grote witte jurken, lange slepen, glitters, enorme taarten, bloemenspektakels, food buffets en een assortiment aan special effects. Samengevat: de Arabische bruiloft. 

 

Mijn Libanese bruiloft

Voor deze blog vond ik het wel leuk op je een inkijk te geven in mijn eigen Arabische bruiloft, die deze zomer plaatsvond. Het was een warme dag in augustus. De dag voor mijn Arabische bruiloft, kwam mijn schoonfamilie mij ophalen bij mijn ouders thuis. Normaal gesproken vindt dit zich plaats op de dag van de bruiloft, maar omdat ze in het dorp waar mijn man vandaan komt (Baalbek) een traditie hebben om een Hennafeest te organiseren, werd ik opgehaald op de dag van de Henna. Omdat mijn familie en vrienden vanuit Nederland erbij zouden zijn, hebben wij een gezamenlijk Henna feest georganiseerd. Even samengevat, er was een live artiest, heerlijk eten, dans en er werd geld ingezameld voor het koppel wat met een beetje henna om de pink werd geknoopt. 

 

De dag van de Arabische bruiloft

Ik werd wakker op een zonnige morgen en na een uitgebreid ontbijt, maakte ik mij mentaal klaar voor de voorbereidingen van de grote dag, mijn Arabische bruiloft! Mijn vriendin was mijn make-up artiest en dat was super leuk! Ik kon namelijk heel relaxed in een badjas op de bank zitten thuis en met een muziekje aan en gelach, mij laten opmaken. 

 

Mijn man

In de tussentijd vond er bij mijn man thuis een speciale traditie plaats. Er was namelijk nog een feestje georganiseerd, waarbij er een dichter aanwezig was die speciale liederen ging zingen. Ook werd er een kapper bijgehaald en werd mijn man voor de gasten gekapt en geknipt. Daarna werd hij op paarden meegenomen naar het huis van zijn vriend, waar hij ging douchen en omkleden. Toen hij er eenmaal netjes uitzag, kwam hij te paard terug naar het feest. Er werd een show gegeven van dansende paarden, geluncht, gezongen en gedanst tot het einde van de middag. Daarna vertrokken alle gasten naar huis om zich klaar te maken voor het feest in de zaal. Mijn man kwam mij toen ophalen met een mooie auto, en samen reden wij naar de locatie waar onze koppel foto’s gemaakt zouden worden. Al een prachtig begin van onze Arabische bruiloft!

 

Arabische bruiloft decoratie 

Ik kan niet uitleggen hoe het precies komt, maar ik was de meest relaxte bruid ever! Wellicht komt dit omdat ik alles goed van te voren had gepland, en de rest maar los liet. Ik dacht bij mijzelf, ik ben hier vooral om te genieten en feest te vieren met mijn dierbaren. 

Na de fotoshoot, die plaatsvond bij de oude ‘Ruines van Baalbek’, reden wij naar de bruiloft-locatie. Een grote open zaal, omringd met bomen. De decoratie voor onze Arabische bruiloft zag er zo mooi uit! Bij de ingang stonden er 3 bloembogen met witte bloemen. In het midden van de zaal was de dansvloer opgebouwd. Het stage plafond had allemaal glazen lampjes die licht gaven. Erachter was een koppelpodium opgebouwd met een flowerwall, wat echt prachtig is, bruidsbank en grote vazen met bloemen in de kleuren wit, met wit/roze lichten. De zaal had een enorme gouden sprookjes trap. Inclusief kleine balkonnetjes waar je in films de prinses altijd ziet staan. De trapleuning was versierd met wit gaas en Eucalyptus takjes. De tafels en stoelen waren ingepakt in witte lakens en de centerpieces waren een combinatie van klassiek en modern. Ik had zelf kleine led lichtjes meegenomen. Deze waren onderin de vaas gelegd met neppe witte ijsklontjes, waardoor het licht gaf. Erboven had ik gekozen voor een combinatie van witte bloemen met Eucalyptus takjes. 

 

Het Arabische feest gaat van start

Het feest begon met een dansgroep die de officiële Libanese Dabke dans uitvoerde. Daarna kwam mijn aanstaande met al zijn vrienden in pak de zaal binnen lopen. Ik stond inmiddels achter de gouden trap klaar met mijn vader. Ik zag vanuit mijn ooghoek de drones rondom de zaal vliegen. De muziek stopte eventjes en zachtjes begon mijn lied te spelen. Ik liep met mijn enorme witte ballroom jurk met sleep langzaam richting de traptreden. Bovenaan stopten wij en kwam mijn aanstaande mij van mijn vader overnemen. De muziek werd harder, en al dansend kwamen wij de trap aflopen als ‘husband and wife’. Achter ons ging de enorme vuurwerk boog af. De Arabische bruiloft kon nu echt gaan beginnen! Tijdens het snijden van onze torenhoge cake, met een zwaard, gingen er op de grond nog 2 vuurwerk stukken af. En tijdens onze koppeldans was er volop rook effect en was er aan 1 kant van de stage een vuurwerk gordijn. Het was mooier dan ik ooit had kunnen dromen…

 

Plezier hebben

Voor degenen die twijfelen of ze wel of niet een bruiloft willen organiseren, het is het zeker waard! Ik adviseer vooral dat je er 100% van moet genieten en plezier moet hebben. Wij hadden dat misschien nog zelfs een beetje te letterlijk genomen, aangezien wij ons halverwege het feest realiseerden dat er al taart werd uitgedeeld voordat wij zelf onze taart hadden gesneden! Er kwam namelijk geen einde aan het dansen! 

 

Geïnspireerd door de Arabische bruiloften? Dan past de nieuwe Basma Weddings stage “Babylon” precies bij jou. Deze stage is one of a kind, de grootste in Europa en gebouwd op inspiratie van een Arabische wedding. Check de website voor meer details!

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.