Ramadan iftar bruidspaar

Je eerste Ramadan met je geliefde onder 1 dak

De Ramadan, een maand die elk jaar terug komt. Een maand waarin je vooral veel leert over zelfdiscipline en dankbaarheid. Het is als te waren een vorm van zuivering, zowel geestelijk en lichamelijk. Dit jaar is de Ramadan totaal anders dan normaal vanwege de Corona maatregelen. Je zult waarschijnlijk niet met familie en vrienden samen kunnen eten zoals gewoonlijk, maar gelukkig wel met jouw geliefde. Lees hier verder over hoe jij de vastenmaand nog leuker kan maken met jouw geliefde onder 1 dak.

Wat vieren moslims tijdens de Ramadan?

De Ramadan oftwel de vastenmaand begint in 2021 op dinsdag 13 april, en wordt op 12 mei afgesloten met een tafel vol zoetigheid, oftewel het Suikerfeest. De Ramadan is de negende maand in de Islamitische kalender. Het is een speciale maand waarin tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. Moslims noemen deze maand ook wel De Vastenmaand. Het doel van het vasten is vooral dankbaarheid tonen aan Allah (God) voor alles wat hij je gegeven heeft en stil staan bij anderen die het moeilijk hebben. In deze vastenmaand leer je veel over zelfdiscipline. Moslims voelen en tonen in deze maand verbondenheid met de armen en hongerige mensen op de wereld.

De start van de Ramadan is ieder jaar een verrassing

Het exacte begin van de maand Ramadan is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Vanaf dat moment mogen volwassen Moslims de gehele maand, tussen zonsopgang en zonsondergang, niet eten, niet drinken, niet roken of seksuele omgang hebben. Binnen de Islam spreken ze van de “vijf zuilen van Islam”. Vasten tijdens de Ramadan is 1 van de vijf zuilen en verplicht iedere gezonde en volwassen Moslim om te vasten. Zwangere, ouderen, zieken en vrouwen die tijdens de Ramadan menstrueren hoeven zich niet aan deze verplichting te houden. Kinderen beginnen meestal met de Ramadan als ze 12/13 zijn en beginnen meestal met een paar dagen telkens te vasten.

Hoe kan jij de Ramadan speciaal maken?

De Vastenmaand is altijd een speciale maand geweest. Dit jaar kan je het nog specialer maken door samen met jouw geliefde een gezellige Iftar te organiseren. Vanwege Corona kan je niet uitgebreid een Iftar etentje met familie of vrienden hebben. Dat is zeker jammer, maar dit jaar kan je het nog specialer maken door de Vastenmaand met jouw geliefden thuis door te brengen. Dit jaar zal het vasten rond 21.00 uur gebroken worden tot ongeveer 04.00 uur ‘s ochtends.

Een bijzondere tafelschikking

Om toch een gezellig sfeertje bij jouw Iftar te hebben, kun je ervoor kiezen om jouw tafel mooi op te dekken. Door tafellinnen en verschillende bloemstukken geef je de tafel al gelijk een leukere sfeer. Je zou daarnaast ook nog gebruik kunnen maken van andere decoratie artikelen zoals servetten of bijzonder servies. Dit alles kun je gemakkelijk bij BASMA Weddings huren.

Wil je heel graag een Iftar organiseren met familie en vrienden? Dat kan, maar dan wel online. Zo kun je samen videobellen terwijl je aan het eten bent. Met een mooie opgemaakt tafel, nette kleding en leuke lichtjes op de achtergrond, voelt het net alsof je bij elkaar bent. En terwijl je aan het bidden bent, bid dan ook gelijk even dat Corona snel voorbij zal zijn. Wellicht zal iedereen dan in 2022 eindelijk weer samen kunnen zijn in de Ramadan.

Door Elyza Pedro. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.