hart van handen

Diversiteit is van levensbelang

Diversiteit

Bij het aannemen van een stagiaire of werknemer wordt steeds vaker naar zijn/haar afkomst, geaardheid of achtergrond gekeken. Discriminatie op de werkvloer is anno 2020 echt not done. Maar treurig genoeg wordt dit nog steeds geconstateerd.  CDA en Groenlinks zijn al bezig met een aanpak hiervoor. BASMA Weddings heeft al jarenlang een visie en aanpak zodat wij niemand uitsluiten met kleur, komaf, geaardheid, godsdienst en alles wat daar tussen valt. Want dat is niet fair voor de medemens en belangrijker wij missen daarmee wellicht talent die onze organisatie verder kan brengen.

Diversiteit in aannemen van stagiaires

Volgens het RTL nieuws komen jongeren van Marokkaanse of andere komaf moeilijk aan een stageplek vanwege discriminatie. Men kijkt vaak niet verder dan de naam, wat zeer teleurstellend is. Met een eigenaar van Marokkaanse komaf, begrijpt BASMA Weddings maar al te goed hoe zwaar zo een acquisitie kan zijn voor de student. “Hier willen wij een stageplek creëren waar iedereen voor in aanmerking kan komen. Wij kijken niet naar de naam of waar je vandaan komt, het belangrijkste is dat je talent hebt en de nodige motivatie om goed het werk te verrichten”, aldus Wadei Laroussi.

Diversiteit draagt bij aan winstgevendheid!

Naast ons diverse team van werknemers, hebben veel van onze klanten en collega’s verscheidene achtergronden. Of we nou een podium opbouwen bij een Hindoestaanse bruiloft, vuurwerk opzetten voor een Hollandse bruiloft of bloemen decoratie organiseren voor een Chinees koppel – het komt allemaal voorbij bij BASMA Weddings. Elke klant heeft zijn eigen visie en tradities. Het team is zodanig samengesteld, waardoor wij ook de taal (letterlijk) van de klant spreken, de cultuur en rituelen begrijpen en daarom een goed match hebben voor zijn wensen. En hoe vaker onze service, producten en diensten aansluiten bij de klantwens, des te meer dit een positieve invloed heeft op onze afzet, omzet en uiteindelijk de winst van de onderneming. En daar zijn wij enorm blij en trots mee, want elke opdracht is uniek. Elke bruiloft is anders. Daarom is ook elke werkdag speciaal and we love it!

Doet Basma Weddings aan positieve discriminatie

Nee, maar het is soms lastig, vooral als de sollicitant van dezelfde komaf is. Wij blijven gelukkig objectief en laten ons niet leiden door emoties want daardoor kan je vaak in een valkuil van positieve discriminatie vallen. Ook hebben wij een aantal criteria intern opgesteld die positieve discriminatie voorkomen.

Opzoek naar een stage? Je bent van harte welkom.

Is werken in de bruiloft industrie iets wat je erg leuk vindt? Ben je altijd betoverd door de decoraties op bruiloften en andere feesten? Heb je de nodige motivatie en talent om elke dag keihard te gaan? Wil je werken in een divers team? Neem dan contact met ons op via de website of via onze Social media platformen. Of bekijk onze vacatures

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blogpagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.