De Do It Yourself (DIY) bruiloft

De Do It Yourself (DIY) bruiloft 


Do It Yourself bruiloft  (DIY). In deze blog wil ik het graag hebben over wat jij zelf kunt doen of maken aan decoratie en andere wedding onderdelen op jouw droombruiloft. Want soms is het toch wel speciaal om iets van jezelf te hebben op deze grote dag. 

Do it Yourself bruiloft, hoe pak je dat aan?

Om nou je gehele bruiloft te gaan regelen, dat is een mission impossible. Daar gaat Do It Yourself bruiloft niet op. Er zijn gelukkig genoeg top bedrijven zoals BASMA Weddings die de meeste zaken voor jouw bruiloft kunnen regelen, zodat jij stress-vrij kunt genieten van deze mooie dag. Maar je kunt natuurlijk wel jouw eigen creativiteit inzetten en invloed uitoefenen om het feest jouw eigen draai te geven. Zo kun je Do It Yourself bruiloft organiseren door zelf op zoek te gaan naar inspiratie voor de soort bloemen die je op de tafels wilt hebben. Ook het kleuren-thema en de special effects voor de bruiloft kan je zelf kiezen. 

 • Wil je een stapje verder gaan? En toch een Do It Yourself bruiloft organiseren? Dan zou je de volgende dingen zelf kunnen maken:

  – Uitnodigingskaarten en naamkaarten
  Ballonnenboog entree
  – Flowerwall, als je er de tijd en zin voor hebt om helemaal zelf te maken
  – Trap-decoratie zoals doeken, lint of bloemen
  – Auto-decoratie (strikjes op de deurhendels)
  – Gasten receptie-tafel met een welkomstdrankje
  – Tafel-decoratie zoals lopers, kaarsjes, bloemen, servetten, foto-lijstjes etc.
  – De tafel voor het gastenboek decoreren
  – Foto-hoekje waar gasten foto’s kunnen maken, eventueel met party props
  – Koekjes of lekkernijen voor de Sweettable

Do it Yourself bruiloft tips en tricks

Omdat ik graag met mijn handen werk, vond ik het leuk om mijn verlovingsfeest een kleine ‘touch’ van mezelf te geven. Dit kun je wel een Do It Yourself bruiloft  noemen. Voor de verloving had ik een klein feestje in onze tuin gepland. Ik heb zelf de stoelen versierd door met wit lint een strik te maken. Ook heb ik nep bloemen gekocht in de kleuren van het thema en deze in een vaasje gedaan, en heb ik met de rest van de bloemen een kleine flowerwall gemaakt met onze initialen in een andere kleur. Dit was voor de foto’s heel leuk. Ook had ik helium-ballonnen gekocht en deze zelf opgehangen bij de entree. Zelfs voor de bruiloft heb ik niet stil gezeten en heb ik mijn eigen uitnodigingen gemaakt en een muzieklijst voor de DJ opgesteld. 

Meewerken met je eigen decoratie

Blijft spannend zo een Do It Yourself bruiloft. Wil je graag meewerken aan de decoratie op jouw droomdag, maar genoeg tijd over hebben om te genieten? Dan zou ik adviseren om alleen de tafel voor het gastenboek en het fotohoekje zelf te regelen. Dit is namelijk helemaal niet zo moeilijk en je kunt op internet veel leuke hebben-dingetjes vinden. Je kunt foto’s van jullie als koppel erbij zetten, een vaasje met jouw favoriete bloemen of een selectie van jullie favoriete snoepjes/chocolaatjes. Voor coole tafels, die hier perfect bij passen, kun je onze website bekijken. 

Vind je zelf iets maken voor de bruiloft te hoog gegrepen? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen op het Henna- of verlovingsfeest iets speciaals te doen. Zo geef je het je eigen ‘personal touch’!

Neem gerust contact op met Basma Weddings, zodat we samen kunnen kijken hoe wij jouw bruiloft-ideeën tot uitvoering kunnen brengen.

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.