Een botanische bruiloft in Marrakesh

Een botanische bruiloft in Marrakesh

Daar was het dan, zaterdag 7 mei 2022. De dag waarop ons bruidspaar een lange tijd en met veel smacht naar uit heeft gekeken. Na maandenlang stress, slapeloze nachten, en veel voorbereiding, was het dan eindelijk zover! De deuren van de Arendshoeve stonden wagenwijd open voor de gasten, en het sprookjeshuwelijk van Mounir en Isa kon dan eindelijk beginnen!

Met een grote glimlach op ons gezicht blikken wij graag met jullie terug op de bruiloft van Mounir en Isa. En laten we zeggen dat het niet zomaar een bruiloft was, maar een die we niet zo snel zullen vergeten! Ben jij benieuwd hoe deze bruiloft – met een bijzonder thema – eruit zag? Lees dan snel verder! 

Een botanische bruiloft in Marrakesh

Mounir en Isa kozen ervoor om te gaan voor een botanische bruiloft, maar niet zomaar een botanische bruiloft, maar een met ‘a touch of Marrakesh’. Je leest het goed! Een prachtige plantentuin versierd met verschillende Marokkaanse pracht en praal. De Arendshoeve, ook wel The Garden of Amsterdam genoemd, was hiervoor dé aangewezen locatie. Wij konden niet wachten om onze mouwen op te stropen en de Arendshoeve te transformeren tot een droomlocatie. De uitwerking vertaalde zich uiteindelijk in een rustgevende, groene omgeving versierd met witte gedrappeerde stoffen doeken, pastelkleurige decoratie en mooie houten omheiningen. Sounds beautiful, right?

Witte Lantaarns

Wat het bruidspaar enorm belangrijk vond, was dat de gasten zich konden wanen in een echte botanische tuin, maar toch nog het gevoel kregen dat er Marokkaanse invloeden zichtbaar waren. Door een grote verscheidenheid aan planten en bloemen, hebben we geprobeerd men écht het gevoel te geven omringd te zijn door de natuur. En door de verschillende Marrakesh White versieringen – zoals de witte sfeerlantaarns en witte stoffen, voelde het net alsof we daadwerkelijk de avond doorbrachten in Hartje Marrakesh

Decoratie bruiloft

Entree & Ceremonie

Bij binnenkomst, stond een mooie, witte loper uitgerold voor de gasten. Deze witte loper liep uit op de hoofdzaal. Vanuit daar konden de gasten zich vrijuit verplaatsen naar de andere zalen. Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat ook daar het thema volop aanwezig was, wat tevens het gevoel van sereniteit met zich meebracht. Vanuit de hoofdzaal werden de gasten uitgenodigd naar de ceremoniezaal. Daar stonden de bruid en bruidegom klaar om hun intrede te doen en hun familieleden, vrienden en kennissen een warm welkom te heten. Na de traditionele ceremonie kon de viering worden voortgezet in de dinner ballroom.

Ceremonie bruiloft

The dinner ballroom

Waar feest is, is lekker eten. Zo ook op de bruiloft van Mounir en Isa. The dinner ballroom bestond uit een bijzondere tafelindeling. De gasten kwamen namelijk niet n een ruimte terecht met allemaal ronde tafels, maar mochten plaatsnemen aan een van de vier gigantische rijen tafels. We spreken hier niet over een stoel of tien, maar over minstens 25 stoelen per tafel. Door middel van duidelijke naamkaartjes konden de gasten makkelijk en vlot hun plek vinden. De tafels waren prachtige gedekt met wit-gouden servies en pastelkleurige tafeldecoratie. De culinaire gerechten, die later werden geserveerd, maakten het plaatje hélemaal compleet.

The dinner ballroom

A cake to remember

Een van de meest bijzondere momenten voor sommige gasten is toch wel de taart. Dat mag ook wel, want zoals ze zeggen: “Een feest zonder taart is slechts een bijeenkomst”. In de zaal was daarom een prachtige taart-setting gecreëerd waar het bruidspaar de taart konden aansnijden. De taart paste wederom pérfect bij het thema. En laten we het even over de smaak hebben, want die was over-heerlijk. Echt waar! Kortom, de gasten hebben onwijs genoten van de taart, net als de rest van het feest.

Weddingcake

Ben jij geïnspireerd?

Wij zijn blij dat we de Arendshoeven konden omtoveren tot een levensechte sprookje. Een modern sprookje dat zich plaatsvond in de tuinen van Marrakesh. BASMA Weddings is een prachtige herinnering rijker. Een herinnering die wij middels deze blog graag met jullie hebben willen delen. Ben jij benieuwd hoe wij ook jouw wensen kunnen vertalen naar een van de mooiste dagen van jouw leven? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan namelijk graag voor je klaar!

Door Hind Chabbaki. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl.
Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.