Droogijs Onverpakt

Mocht je eerder droogijs bij BASMA Weddings hebben gekocht of een eigen verpakking hebben, hoef je niet opnieuw te betalen voor de verpakking. Het droogijs wordt weer in de oude verpakking gedaan wat voordeliger voor is jou. Houd er wel rekening mee dat deze optie alleen mogelijk is als je zelf het droogijs bij BASMA Weddings afhaalt en een eigen eps-bak meeneemt. 

Veilig omgaan met droogijs

Droogijs heeft vele voordelen, echter droogijs kan een levensgevaarlijk middel zijn. Alvorens je besluit droogijs aan te schaffen dienen de uitgebreide veiligheidsnormen gelezen en begrepen te worden. Klik hier om deze te lezen! Daarnaast hebben wij documentatie opgesteld waarin de veiligheidsnormen uitvoerig zijn beschreven. Deze zijn verwerkt in de korte veiligheidsdocument en de uitgebreide veiligheidsdocument. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op via het onderstaande formulier. Op alle aankopen zijn onze algemene voorwaarden en verkoopvoorwaarden van toepassing. BASMA Weddings sluit iedere aansprakelijkheid uit naar aanleiding van het niet opvolgen van de veiligheidsnormen. Droogijs kan ernstig gevolgen hebben voor de gezondheid en kan leiden tot de dood.

Veilig omgaan droogijs - gasbrand logo

Brandwonden

De twee grootste gevaren van droogijs zitten in twee zaken: de temperatuur (-78°C) en het vrijkomende CO2 gas. Het gebruik van goede isolerende handschoenen is strikt noodzakelijk. Contact met je blote handen kan direct derdegraads brandwonden veroorzaken. Droogijs dient opgepakt te worden met een tang van harde kunststof. Droogijs is niet voor consumptie. Dus niet in de mond steken! Zorg ervoor dat kinderen ver uit de buurt zijn wanneer je met droogijs werkt.

Veilig omgaan met droogijs - Verstikkingsgevaar

Verstikking

Droogijs is niet giftig en niet brandbaar, het is smaak neutraal en reukloos. Echter, LET OP: CO2 verdringt de zuurstof in de lucht en is in hogere concentraties vanaf circa 5% verstikkend. Je kunt geen adem meer inhalen bij hoge concentratie in de lucht. Zorg dat droogijs altijd in een ruime, zeer goed geventileerde ruimten verwerkt. Hou rekening met de hoeveelheid droogijs ten opzichte van de ruimte. Zorg ervoor dat kinderen ver uit de buurt zijn wanneer je met droogijs werkt.

Veilig omgaan met droogijs - levensgevaarlijk

Levensgevaarlijk

Bij het verdampen van droogijs komt het zeer gevaarlijke toxische CO2 gas vrij. Door de hoge concentratie CO2 in de lucht kan je lichaam minder zuurstof opnemen. Hierna volgt duizeligheid en zelfs verstikking. Juist deze werking, het vermoeide gevoel, zorgt ervoor dat je veel minder alert bent. Indien je niet direct begeeft in een ruimte met voldoende concentratie zuurstof, dan kan dit leiden tot de dood. Dit komt door de hoge koolstofdioxide in het bloed.

Levering & transport

Wij bieden diverse mogelijkheden voor levering en transport. Bekijk de opties en wil je meer mogelijkheden? Neem contact op.

Levering

Let op: Droogijs verdampt continu. Op het moment van verzenden zal het gewicht dus groter zijn dan wanneer het bij u binnenkomt. Hierdoor is het van het grootste belang dat u de zending ook in ontvangst kunt nemen op het moment dat deze door de koerier wordt aangeboden. BASMA Weddings is niet aansprakelijk voor schade door verdamping vanwege het niet kunnen aanleveren op de geplande datum.

Transport

Wij zijn afhankelijk van een externe transporteur en op basis van zijn leverschema wordt je bestelling geleverd. Levering is mogelijk op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag in Nederland. In België is levering op zaterdag niet mogelijk. Normale levering is bij bestelling en betaling op werkdagen voor 15:00 uur, op de eerstvolgende dag mogelijk. (geen verzending op feestdagen en in weekenden)

24/7 levering

In de evenementenbranche heeft men soms op het allerlaatste moment droogijs nodig. De meeste leveranciers zijn bijvoorbeeld in het weekend en feestdagen gesloten en kunnen onmogelijk op tijd of überhaupt een levering doen van droogijs. BASMA Weddings heeft speciale voor deze vraag een proces ingericht  intern. Wij zijn telefonisch en online 24/7 bereikbaar voor bestellingen. De tarieven wijken af.

Ervaringen

Klanten en businesspartners aan het woord.

Zekerheden

Hier kun je op rekenen.

Bijzonder

Op de mooiste dag van je leven wil je maar 1 ding: bijzonder zijn. En dat is onze missie. Jouw droom laten uitkomen drijft ons om anders, bijzonder en out of the box te denken en doen.

Betrouwbaar

Je vindt het ontzettend moeilijk om de organisatie van je grote dag uit handen te geven. Wij realiseren ons dat iedere detail ontzettend belangrijk is voor je.

Behulpzaam

Ons geduld en helpende hand bieden gaat heel ver. Wij ontstressen door net meer te doen dan wat je van ons verwacht. Je totale bruiloft in de orde. Dat is belangrijk.

Bereikbaar

Het is ontzettend moeilijk om continu bereikbaar te zijn, maar toch proberen wij dat dag en nacht voor elkaar te krijgen. En nemen wij niet op, dan bellen wij altijd terug.

Wij staan je graag persoonlijk te woord.