Droogijs verpakt

Het is heel belangrijk om droogijs goed te bewaren. Hoe beter de isolatie, hoe langzamer het droogijs verdampt. BASMA Weddings verpakt het droogijs in een goede piepschuim bak. Deze dozen isoleren erg goed waardoor het aantal dagen goed blijft. Een volle bak droogijs, afhankelijk van hoe vaak het open gaat, zou tot een week goed moeten blijven. Wel raden wij je aan om het droogijs te kopen kort voordat je het gaat gebruiken. Je kunt het verdampen afremmen, maar je kunt het niet stoppen. Koop het droogijs dus zo kort mogelijk voor het tijdstip waarop je het wilt gebruiken. Je zult per dag 2,5 tot 5 kilo droogijs verliezen, zelfs wanneer je het droogijs goed bewaart. 

Transport & opslag

Droogijs verdampt bij -78 graden, veel kouder dan bij een koelcel (2-8°C) of vriezer (-20°C) en geeft overdruk in je koelruimte. Als je 10 kg droogijs hebt (= 10.000 gram = 250 mol = ca 5 a 6 m3 aan gas!!), zal dit behoorlijk wat druk op je slot geven. Bij het openen kan de deur open knallen. 

Behalve het “ontploffingsgevaar” is je koelcel in die zin slecht geventileerd en kan je gevaarlijke concentraties CO2 krijgen. Bewaar droogijs dus in een goed geventileerde ruimte. Omdat droogijs koolstofdioxide afgeeft kan het in een afgesloten ruimte gevaarlijk voor mensen zijn. Zorg er altijd voor dat er genoeg frisse lucht naar binnen stroomt in de ruimte waar je het droogijs bewaart. Mensen en dieren kunnen er anders door stikken. Vergeet niet dat een dichte auto een niet-geventileerde ruimte is, vooral als de ventilatie niet ingeschakeld is. Laat het droogijs niet in een geparkeerde, dichte auto staan. Doe de ramen open wanneer je het droogijs vervoert of zorg dat je de airconditioning instelt om frisse lucht in de auto te blazen. Zet de bak met droogijs ook niet in de buurt van de bestuurdersstoel.

Veilig omgaan met droogijs

Veilig omgaan met droogijs

Zoals het gezegde luid, iedere voordeel heeft zijn nadeel. Droogijs is een uitstekend product en kan ingezet worden voor de diverse doeleinden zoals hierboven genoemd.  Echter kan droogijs ook een levensgevaarlijk middel zijn als men de veiligheidsvoorschriften niet nauwkeurig in acht neemt. Aanraking met huid kan derdegraads brandwonden veroorzaken. En het mag dan ook absoluut niet vergeleken worden met het normale ijs zoals we dat kennen, namelijk het water in de vriezer waardoor bijvoorbeeld ijsblokjes ontstaan. Droogijs is een chemisch product die in een speciale omgevingen wordt geproduceerd en gebruikt.

Het levert prachtige rookpluimen als deze in aanraking komt met water/ warme water, maar het mag absoluut niet geconsumeerd worden. Dit is zelfs levensgevaarlijk. BASMA Weddings heeft de belangrijkste veiligheidsvoorschriften in een document opgenomen. Alvorens je besluit droogijs aan te schaffen dient dit Veiligheidsdocument nauwkeurig gelezen te worden. BASMA Weddings zal dit document ook overhandigen.

Zekerheden

Hier kun je op rekenen.

Bijzonder

Op de mooiste dag van je leven wil je maar 1 ding: bijzonder zijn. En dat is onze missie. Jouw droom laten uitkomen drijft ons om anders, bijzonder en out of the box te denken en doen.

Betrouwbaar

Je vindt het ontzettend moeilijk om de organisatie van je grote dag uit handen te geven. Wij realiseren ons dat iedere detail ontzettend belangrijk is. En daarom gaan wij tot het uiterste om jou happy te krijgen.

Behulpzaam

Ons geduld en helpende hand bieden gaat heel ver. Wij ontstressen door net meer te doen dan wat je van ons verwacht. Het gaat er immers om dat je totale bruiloft in orde is en niet alleen ons aandeel.

Bereikbaar

Het is ontzettend moeilijk om continu bereikbaar te zijn, maar toch proberen wij dat dag en nacht voor elkaar te krijgen. Ook wij zijn mensen en hebben een privéleven, maar wij beloven onze klanten 24/7 bereikbaarheid.

Ervaringen

Klanten en businesspartners aan het woord.

Neem gerust contact op bij vragen

Ook bereikbaar via instagram