Coronaregels | Weddingplanner BASMA Weddings

Feest verplaatst naar andere regio om coronaregels: ‘Slaat nergens op’

Coronaregels grote impact op bruiloften

Coronaregels grote impact op bruiloften. Het gebeurt volop: bruiloften en feesten die verplaatst worden van de ene regio naar een andere, om aan aangescherpte coronaregels te ontkomen. Zalenverhuurder Ali uit Amsterdam heeft al een half jaar amper boekingen. Krap 20 minuten verderop, in het zalencentrum in Zaandam, is de agenda helemaal vol.

Coronaregels gelden ook in Amsterdam

In Amsterdam gelden extra Coronaregels en mogen maximaal 50 mensen bij elkaar komen. In Zaandam, dat in een andere veiligheidsregio ligt, geldt die regel nog niet en mogen evenementen met maximaal 100 personen worden georganiseerd.

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, constateerde de trend van het verplaatsen. “Ik hoor nu al dat partijen met meer dan vijftig man worden verplaatst naar andere delen van het land”, zei hij eerder tegen De Stentor. Dit gebeurt om de coronaregels te ontwijken.

Deskundigen maken zich zorgen. “Wat is het nut van de coronaregels als je alle mensen uit een zorgelijke regio verplaatst naar een minder zorgelijke regio”, zegt viroloog Andreas Voss. Ook epidemioloog Patricia Bruijning van het UMCG maakt zich zorgen. “De mensen komen uit regio’s waar veel besmettingen zijn. Die feesten moet je dan niet verplaatsen.”

‘Driftig op zoek naar locaties’

Weddingplanner Wadei Larausi van BASMA Weddings herkent het. Ook zijn klanten zijn ‘driftig op zoek naar nieuwe locaties’ waar de aangescherpte maatregelen niet gelden. Dit allemaal om de coronaregels te ontwijken. Hij organiseert veel bruiloften in Amsterdam en Utrecht en ziet dat mensen hun feest nu verplaatsen naar bijvoorbeeld Almere of Zaandam. Daar waar de 50-personenregel niet geldt.

Weddingplanner Wadei Laroussi van BASMA Weddings

“Ik waarschuw mijn klanten wel dat ze er rekening mee moeten houden dat het ook zomaar kan dat over een paar dagen of weken overal in het land weer extra maatregelen zijn, of dat het aantal regio’s met extra maatregelen wordt uitgebreid”, zegt Laroussi. “Maar uiteindelijk laat ik het aan de klant.”

Door rtlnieuws.nl. Meer BASMA Weddings in de media? Bekijk de onze pagina in de media Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties bekijk de website of onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.