Wedding in Luxury Events

Getrouwd, en wat nu?

Getrouwd! Juppie… Je hebt er maanden naartoe geleefd, alles geregeld en gekocht. Misschien waren er nog wat emotionele momenten tijdens het passen van de bruidsjurk of je vrijgezellenfeest. De dag gaat als een droom voorbij. Op het einde val je uitgeput in een met rozenblaadjes versierd bed en denkt “Het was geweldig”. Nog net voordat je in slaap valt.

Het lijkt alsof je iets afgesloten hebt, maar eigenlijk begin je pas. Je begint aan een leven samen, zoals je nog nooit hebt gedaan. Dit is natuurlijk heel erg spannend. Zelfs als je al samenwoonde, verandert er een hoop. Niet alleen voor de wet, maar ook voor jouw eigen beleving. Je hebt voor het oog van de hele wereld gekozen voor deze persoon. Je bent nu niet meer aan het oefenen, je bent de echte wedstrijd aan het spelen.

Het huwelijk volgens de media

Hoewel er veel blogs en websites zijn gewijd aan trouwen, is er op het internet maar weinig te vinden over getrouwd zijn. De meeste blogs gaan over wettelijke zaken, zoals het samenvoegen van je verzekeringen of het laten opstellen van een testament. Magazines willen vooral dat je veel moeite voor elkaar blijft doen, door jezelf in vorm te houden met sport of gewoon lekker veel met elkaar te daten. Films laten vaak de grappige kant zien van getrouwd zijn, maar kunnen soms ook een dramatische blik op het huwelijk werpen.

Wat verwacht jij van getrouwd zijn?

Het kan je gaan duizelen van al die informatie, en daar bovenop nog alle goede adviezen van andere getrouwde mensen. Maar het belangrijkste is natuurlijk wat jij zelf verwacht van getrouwd zijn. Jullie spelen ten slotte de hoofdrol in deze film. De wereld ligt letterlijk aan je voeten! Ga samen reizen, carrière maken, een groot gezin starten of ga juist samen een jaartje helemaal niets doen behalve van elkaar genieten. Alles mag, want jullie bepalen. Wat voor avontuur je ook tegemoet wil gaan, doe het vooral met elkaar. Je hebt door te trouwen een vriendschap voor het leven gesloten. Geniet van die vriendschap door samen nieuwe ervaringen op te doen. Wees duidelijk naar elkaar toe over wat je verwacht van getrouwd zijn, des te leuker kan het worden. Want, hoe meer je van elkaar weet, hoe meer je van elkaar kan houden. Die liefde staat boven alles. Met behulp van de Restyling van BASMA Weddings, weet je in ieder geval zeker dat jou bruiloft heel bijzonder is en dat je daar samen mooi op terug kan kijken.

Wat je niet moet vergeten

Natuurlijk zullen er ook moeilijke dagen zijn. Dagen dat je elkaar minder leuk vindt, dat je om drie uur ‘s nachts de was staat te doen omdat de ander het vergeten is, of dat je gewoon even geen zin hebt in rekening houden met iemand anders. Maar elke getrouwde persoon in elk huwelijk ooit maakt hetzelfde mee. Het verschil tussen een succesvol huwelijk en een mislukt huwelijk is hoe jullie samen met de mindere tijden omgaan. Mensen die 40 jaar getrouwd zijn hebben net zo goed ooit een dal meegemaakt, maar zij kozen ervoor om samen door te zetten en niet op te geven. Blijf elkaar waarderen en begrijpen!

Trouwen is één van de meest speciale dingen die je in jouw leven zal doen!

Het avontuur dat je aangaat, zal het spannendste van je leven zijn. Je zal vanaf nu worden aangemoedigd, bij alle dromen die je wil vervullen. Je zal getroost worden bij elk verlies. Elke mijlpaal zal een prestatie van jullie tweeën zijn. Een huis kopen, je droombaan vinden, ouders worden en uiteindelijk grootouders. Samen zullen jullie oud en grijs zijn, en realiseren dat jullie het allemaal weer opnieuw zouden doen.

Trouwen is geweldig, maar getrouwd zijn is mooier!

Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings?
Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creatie op Hindoestaanse bruiloften, bekijk onze Youtube channel voor meer inspiratie. Foto by the amazing Mediamem

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.