Henna feest

Henna feest decoratie

Ga je een Henna feest houden, maar heb je inspiratie nodig? Deze blog zal jou een inkijk geven in de trends van Henna feest decoratie. Basma Weddings heeft vele Henna feesten mogen meemaken van verscheidene culturen. Wij kunnen jou dus zeker hiermee helpen!

 

Wat is een Henna feest?

Even in het kort. Het Henna feest vindt meestal plaats 1 dag voor de bruiloft. Het is een feest dat in sommige culturen gezamenlijk met de aanstaande bruid of bruidegom gevierd wordt, en in andere culturen houden de mannen en de vrouwen een apart feest. Het idee van het Henna feest is het als het ware officieel weggeven van de bruid aan de nieuwe familie. Sommigen verrichten hun Nikah (officiële trouwverbintenis) ook op deze dag. In de Marokkaanse en Indiase cultuur wordt er op deze avond bij de bruid op haar handen en voeten mooie Henna tekeningen gezet. Het hoort zegeningen en geluk te geven. In de Turkse cultuur is de Henna (van oorsprong) heel simpel. Meestal een rondje in de palm of Henna rondom de pink van de bruid en bruidegom. 

Er is muziek, dans en eten aanwezig. Sommigen organiseren het Henna feest als de officiële bruiloft en gaan de volgende dag gewoon heerlijk op huwelijksreis! De belangrijkste onderdelen van een Henna feest

Het Henna feest is meestal de kleinere versie van een bruiloft. De volgende onderdelen zullen dus geregeld moeten worden:

-Tafels en stoelen. Daarbij dus ook lakens en/of stoel versiering.
-Borden en bestek
-Tafel centerpieces als je dit graag zou willen
-Een bruidsbank
-Catering
-Zoetigheden (dadels, melk, koekjes)
-Een live band of DJ
-Een fotograaf
-Een Ziana die jou klaarmaakt, of een eigen Henna jurk
-Natuurlijk een Hennaya (ofwel Henna vrouw), die jouw Henna komt zetten


Basma Weddings kan de decoratie onderdelen verzorgen voor een onvergetelijk Henna feest! 

 

Trends in de Henna decoratie

De meest voorkomende kleuren op een Henna feest zijn donkergroen, rood, wit, goud en zilver. Qua kleurencombinatie worden er meestal 2 van deze kleuren gekozen, zodat het er klassiek uit komt te zien. Je kunt daarbij dus bijvoorbeeld kiezen voor een witte bruidsbank, met zilveren kussentjes. Of tafels met witte lakens en gouden borden/bestek. Kies je voor tafel centerpieces op je henna feest? Ga dan voor iets anders dan bloemen, om het niet al te bruidsachtig te maken. Je kunt bijvoorbeeld voor witte veren gaan, kristallen of kaarsen. Op de website van BASMA Weddings kun je de voorraad rustig bekijken. 

Entree Henna feest

Bij de entree van je henna feest is het altijd leuk om een entreetafeltje te hebben. Hier kun je de gasten leuk ontvangen. De tafel kan van hout of glas zijn, een wit laken hebben of doorzichtig zijn. Met spiegels, dienbladen en gouden of zilveren borden kan je het heel mooi maken. Meestal kun je hier glaasjes melk, dadels en koekjes op plaatsen. Wil je je henna feest extra speciaal maken? Voeg dan wat mooie kaarsjes toe, neppe zijden of echte bloemen en een gastenboek. 

Basma Weddings biedt 2 heel speciale tafels aan die je hiervoor kunt gebruiken.
# De Orchideeën Cake Table bestaat uit 2 grote ronde glazen platen, met ertussen een explosie van witte en roze orchideeën.
# De ‘Rotating Cake Table’ is een nieuw design. Het is een cake tafel maar kan ook uitstekend gebruikt worden als entree tafel. Het coole aan deze tafel is dat hij op afstandsbediening draait en naar voren/achteren rijdt. Zo kun je dus ook de lekkernijen op een originele manier langs de tafels laten gaan. 

Wil je meer inspiratie opdoen voor de tafel decoratie of bruidsbank area, bekijk dan de website voor wat BASMA Weddings te bieden heeft. Heb je zelf een origineel idee, of heb je iets online gezien wat je graag na zou willen maken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen…want wij laten ons graag door bruidjes inspireren om nieuwe gave dingen te creëren!

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.