De trend van Bachelor feestjes

De trend van Bachelor feetsjes

Bachelor feestjes, of-te-wel het vrijgezellenfeest, zijn een beginnende trend in de wereld van bruiloften. Laten we samen kijken wat dit precies inhoudt. 

 

Wat is een vrijgezellenfeest? 

Vroeger werd het vrijgezellenfeest vaker georganiseerd voor de mannen, met het idee dat het hun laatste dag is dat zij ‘vrij’ zijn. Zo wordt de bruidegom vaak door de getuige en zijn vrienden de avond ervoor meegenomen naar een club of restaurant waar het vooral gaat om genieten van een echte mannen-avond. Tegenwoordig gebeurt dit nog steeds wel, maar is de focus nu meer geschoven naar de bruid en haar vrijgezellenfeest. 

 

Een Bachelorette feest wordt een paar dagen vòòr de bruiloft georganiseerd door de bruidsmeisjes. Zo kan de bruid nog rustig genieten van een avondje uit en even ontsnappen aan alle bruiloft-stress. Omdat het concept nog niet heel populair is, zal niet iedereen een vrijgezellenfeest krijgen. Het wordt daarom dan ook als een verassing georganiseerd. De bruid weet hier vaak niets van. Zij wordt dan bijvoorbeeld uitgenodigd om een hapje te eten met een vriendin, of een kopje koffie te drinken bij een zus. Bij aankomst zal zij echter enorm verrast worden door de ballonnen, lekkernijen en haar vriendinnen die allemaal bijeen zijn gekomen voor het vrijgezellenfeest als verassing. Er wordt leuke muziek gedraaid, tips gegeven en vaak worden er ook grappige spelletjes gespeeld. 

 

Thema en trends van een vrijgezellenfeest


Qua locatie kiezen de meeste bruidsmeisjes om het vrijgezellenfeest te organiseren in een leuk restaurant of bij iemand thuis. Wanneer je kiest voor een restaurant, zal je een limiet hebben aan keuzes qua decoratie. Het restaurant kan zelf de tafel versieren en een taart met vuurwerk brengen. Het is dan aan jou om de taart te regelen en een kleurenthema door te geven. 

Wanneer je kiest om het vrijgezellenfeest bij iemand thuis te vieren, kun je op een creatieve manier los gaan met een leuke trend. Zo kun je:

De Sweettable opbouwen: met een leuk tafelkleed, gouden/zilveren borden, glazen dienbladen, zelfgemaakte koekjes, cup-cakes en homemade gekleurde drankjes
Achtergrond-decoratie maken: met bloemen, ballonnen, doeken, glittergordijnen in de kleur roze bijvoorbeeld, foto’s of een kartonnen bord met tekst
De kamer versieren: met kaarsjes, lantaarns, led-lampjes, confetti of nog meer ballonnen
Proppen en attributen regelen: zoals kroontjes, sjerpen, gekke pruiken of kartonnen bordjes met teksten erop voor een te gek foto moment.

 


Ben je van plan om een vrijgezellenfeest te plannen voor een aanstaande bruid en ben je nog op zoek naar een te gekke tafel, flowerwall, gouden/zilveren bestek, bloemen centerpieces of een houten bord met ballonnen? Dan ben je bij BASMA Weddings bij het juiste adres. Neem contact met ons op voor alle informatie. 

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.