Hindoestaanse bruiloft organiseren op blogpagina

Hindoestaanse bruiloft organiseren, de top 5 checklist

Een Hindoestaanse bruiloft organiseren kost veel tijd en geduld, maar aandacht voor de kleine details maakt het verschil tussen een mooie bruiloft en een geweldige bruiloft. Door een goede voorbereiding zal je bruiloft uitblinken tussen die van je vrienden en familie.

Dit is de top 5 checklist van BASMA Weddings, die jouw Hindoestaanse bruiloft laat knallen!

One: Hindoestaanse bruiloftuitnodigingen

Of je nou traditioneel of modern trouwt, zorg dat gasten een duidelijke verwachting krijgen van jouw uitnodiging. Pas het design aan bij je thema, dus kies liever niet voor een strakke sobere kaart als je een traditionele kleurrijke Hindoestaanse bruiloft aan het plannen bent. Zorg dat gasten weten wat jouw wensen zijn. Als je wilt dat ze zich aan een dresscode houden, benoem die dan op de uitnodiging. Jij bent tenslotte de ster van de dag, aangeven wat jij wilt geeft alleen maar duidelijkheid.

Houd op de uitnodiging rekening met gasten die niet dezelfde taal spreken. Zorg dat belangrijke informatie bijvoorbeeld ook in het Engels op de kaart staat.

Het moet echt voor iedereen helder zijn waar de gasten verwacht worden. Juist bij een traditionele Hindoestaanse bruiloft met meerdere locaties door de dag heen is het handig dat iedereen weet waar hij of zij moet zijn.

Two: de Bahraat

Mocht je kiezen voor een traditionele Bahraat, ga bij de gemeente even na of je een vergunning nodig hebt voor het gebruik van een paard of koets. Ook kan het zijn dat bepaalde straten bijvoorbeeld niet gebruikt mogen worden.

Houd rekening met het weer, als je een Bahraat plant. Als er grote groepen mensen moeten lopen, zorg bij warm weer dan dat er voldoende waterflesjes klaar staan op beide locaties. Zorg bij koud weer eventueel voor warmtelampen of vuurkorven en warme dranken. Zeker als het verzamelen wat langer duurt is het prettig dat mensen niet in de kou hoeven te wachten.

Wil je een moderne Bahraat stoet met auto’s, stel dan één persoon aan die verantwoordelijk is voor het schema. Dit om te voorkomen dat sommige auto’s vol zitten en andere half leeg.

Three: bruidsmeisjes

Vooral bij een Hindoestaanse bruiloft staat familie centraal, de kans is dus groot dat je een behoorlijk aantal bruidsmeisjes hebt. Samen voorbereiden op deze speciale dag, geeft jullie mooie momenten om later samen op terug te kijken.

De leukste en meest efficiënte manier om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd klaar is en er ongeveer hetzelfde uitziet is door samen voor te bereiden. Zorg dat er een ruimte beschikbaar is waar de bruidsmeisjes met elkaar of samen met jou kunnen aankleden.

Four: haar en make-up

De mooiste foto’s worden gemaakt als je bruidsmeisjes er allemaal in dezelfde stijl uitzien. Regel daarom een visagiste en kapster voor de hele groep. Zorg dat iedereen van tevoren weet dat er verwacht wordt dat zij opgemaakt en gekapt worden. Dit kan op een leuke manier door een speciaal mailtje of een mooie kaart met alle informatie. Denk aan social media links van het bedrijf dat je inhuurt, spullen die ze zelf mee moeten nemen, en een tijdschema voor de ochtend van jullie trouwdag. Iets minder leuk, maar wel heel erg belangrijk; als iedereen weet wat de kosten zijn, komen er ook geen onaangename verrassingen op de dag zelf. Makkelijker is natuurlijk dat jullie als bruidspaar de rekening voor iedereen betalen, maar dat is niet altijd haalbaar.

 

Five: de bruidsjurk

Een sari, nog steeds een van de mooiste klederdrachten voor een bruiloft! Een sari is niet alleen heel erg stylish op dit moment, het is ook een mooie manier om je achtergrond en cultuur te eren. Het omwikkelen van een sari kan best lastig blijken in de praktijk. Zorg dat een oma, tante of moeder in de aankleedruimte aanwezig is om iedereen te helpen. Je tijdschema komt zo niet in de war, en de bruidsmeisjes die struggelen met de sari hoeven niet zelf iemand mee te nemen.

Misschien weet je nog niet of je een sari, lehenga of een westerse jurk wil dragen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mix van verschillende stijlen, op verschillende momenten van de dag. Vooral bij de wat traditionelere outfits, is het belangrijk dat je de gehele outfit minimaal 3 keer past voor de bruiloft. Dit is vooral om te kijken of je nergens geprikt of geschaafd wordt door spelden of scherpe versiering.

Het is natuurlijk makkelijk om online kleding te bestellen, en het aanbod is groot. Maar overweeg eens in om in Engeland te kijken voor je bruidskleding, Groot Brittannië heeft een heel grote Hindoestaanse gemeenschap en veel meer aanbieders van Hindoestaanse bruidskleding dan hier in Nederland. De wijk Southall Broadway in London ligt vlakbij Heathrow airport, en je hebt er de mooiste Hindoestaanse bruidswinkels. Er zijn genoeg goedkope vluchten naar London, en met zo’n speciaal reisje wordt het uitkiezen van de jurk een hele mooie herinnering.

Kortom, een Hindoestaanse bruiloft organiseren is bijzonder

Boven alles, is het belangrijk dat je bedrijven uitkiest die professioneel zijn en veel ervaring hebben. BASMA Weddings is al jarenlang een sterke partner bij het organiseren van bruiloften. Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat je allemaal zou willen, en wij gaan ervoor zorgen dat al je wensen uitkomen. BASMA Weddings helpt een prachtige Hindoestaanse bruiloft te organiseren. Daarbij komen prachtige bruidstaarten en bruidsboeketten kijken, iook kan je kiezen voor magische effecten bij BASMA Weddings.

See you at the wedding…..

Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met themafeesten, bekijk onze Youtube channel. Foto by Devanshi Photography.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.