Huwelijksreis in 2020

De gaafste huwelijksreis in 2020

Je huwelijksreis is één van je mooiste reizen in je leven.  Na de mooiste dag van jouw leven is net voorbij. Je moet nog even op adem komen van de drukte en gezelligheid. Maar dan komt nog het leukste gedeelte van het trouwen… je huwelijksreis!  

Het verhaal achter de huwelijksreis

Vroeger was er een stappenplan van hoe het leven gaat. Dit was: iemand ontmoeten, verloven, in het huwelijksbootje stappen en dan samenwonen. Tegenwoordig is dit stappenplan nog steeds een beetje hetzelfde, maar geldt dit niet voor iedereen. Vooral de meer religieuze en/of traditioneel ingestelde families volgen dit stappenplan nu nog. En aangezien zij nog niet samen hebben gewoond met hun partner, is de tijd van de huwelijksreis heel speciaal voor hen. Het is de eerste keer dat je als getrouwd koppel op vakantie gaat en een aantal dagen met jouw partner spendeert, in plaats van met vrienden of familie leden. Zo leer je elkaar toch wel even op een andere manier kennen. De gaafste huwelijksreizen is een onderdeel

De meeste koppels gaan direct na het trouwfeest op huwelijksreis. Dit in verband met vakantiedagen en om zo op een speciale manier het huwelijksleven van start te laten gaan. 

De gaafste bestemmingen van 2020

De meest populaire bestemmingen voor pasgetrouwde koppels zijn de zonnige en vaak ook luxere plekken. Zo zijn vooral eilanden en resorts in trek. Hierbij kan je denken aan de Malediven, Bali, Hawaii, Zanzibar of Mauritius. 

Ook populair in 2020 is een avontuurlijke huwelijksreis. Dit is meestal naar een land met een lange vliegduur, naar een continent waar je nog niet eerder bent geweest. Naast relaxen, doe je daar ook bijvoorbeeld aan hiken, jungles bezoeken, bootjes varen, zwemmen, op safari gaan en vooral veel cultuur snuiven. Hierbij kan je denken aan Thailand, Maleisië, Cuba, Kaapverdië, Dominicaanse Republiek, Zuid-Afrika, Japan of Egypte.

Wil je dichtbij blijven vanwege vliegangst, budget of vakantiedagen? Dan heb je in Europa genoeg mooie bestemmingen voor een huwelijksreis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Venetië (Italië), Santorini (Griekenland), Granada (Spanje), Lissabon/Madeira (Portugal) of Antalya (Turkije). 

Voorbereiden op de huwelijksreis

Mochten jullie niet direct na de bruiloft op huwelijksreis gaan, geen probleem! Ik raad zelfs aan om wellicht een maand te wachten, aangezien jullie vast uitgeput zullen zijn van al het feesten en wat energie willen opbouwen voor het reizen. Daarnaast bouw je op deze manier de spanning op voor de huwelijksreis en is het iets speciaals om naar uit te kijken. Het belangrijkste is dat jullie als pasgetrouwd koppel samen beslissen wat voor soort vakantie jullie leuk vinden en waar jullie naartoe zouden willen gaan. Let wel op dat de tickets en accommodaties ver van tevoren geboekt zijn. Dit bespaart kosten en planning stress.

Je kunt niet te vroeg dagdromen over de bestemming van jullie huwelijksreis, dus begin er maar aan.
De wereld is heeeeel groot, dus er is keuze genoeg!

Door Batoel El-Jeaid. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.