Kinderen erin, verliefdheid eruit, of toch niet?

Kinderen erin, verliefdheid eruit, of toch niet?

Ouders en kinderen

Na een sprookjesachtige bruiloft, een honeymoon en waarschijnlijk de aankoop van een huis ben je er klaar voor: kinderen! Jouw ouders en die van hen, vragen waarschijnlijk al tijden wanneer nou de kleinkindjes op komst zijn. Eerlijk gezegd, waarschijnlijk niet alleen zij. Zodra je getrouwd bent krijg je eindeloos de vraag wanneer nou de kindjes komen. Bijna alsof er verder niks spannends meer in je toekomst ligt behalve het krijgen van kinderen (toch fijn dat je 10.000 euro in een studie hebt gestoken). Maar je wil natuurlijk toch graag dat jouw ouders erbij kunnen zijn en daarbij dus ook niet te lang wilt wachten. En zeg nou zelf, die babytjes zijn TE cute!

We gaan ervoor

Dus jullie gaan ervoor, superhard! Je legt je helemaal toe op gezond eten, en hebt waarschijnlijk al een bevallingscursus geboekt. Alles draait vanaf nu om jullie toekomstige gezin. Samen met je nieuwe hubby ga je ook nog een zwangerschaps fotoshoot doen. Je ziet er helemaal on fleek uit! Maar niks in dit proces bereid je voor op de beleving die volgt.

Kinderen; Het begin van alles

Na een bevalling die waarschijnlijk ook niet makkelijk was, begin je opeens aan een heel nieuw avontuur. Je slaat een weg in, waar je nog nooit bent geweest. Opeens voel je een liefde die je nog nooit hebt gekend, je lijf doet pijn en je moet elke drie uur opstaan om een flesje te geven. Maar waarschijnlijk ben je gelukkiger dan je ooit bent geweest! Alles draait nu om het kleintje en niet alleen om jullie zelf, en dit geldt vooral voor jou! Jouw hele instinct is erop gericht de baby in alles te voorzien, en de rest voelt eigenlijk nog maar als bijzaak.

Vader Voelt zich alleen…

Het kan dus zomaar gebeuren dat een nieuwe vader zich even helemaal alleen voelt. Het ene moment is hij nog de ster op jullie bruiloft, en dan ligt hij een paar maanden later alleen te slapen omdat jij de baby aan het voeden bent. Zo lang je hiervoor waakt en zorgt dat er ruimte is om ook elkaar nog aandacht te geven, komt het wel goed met die verliefdheid. Maar als de afstand tussen jullie echt een probleem wordt, schaam je niet om dit hardop te zeggen. Maak samen een plan om bepaalde zaken aan te pakken. Schakel ouders in om een keertje op te passen zodat jullie samen even weg kunnen, of plan juist een avondje samen op de bank.

Is de verliefdheid eruit?

Dit klinkt nogal als een buzzkill, maar is het dat ook echt? Aankomende ouders zijn non-stop bezig om zich voor te bereiden op de aankomende baby, maar in zichzelf zijn ze vaak bezorgd over wat deze baby gaat betekenen voor hun relatie. Want je kunt helaas niet samen thuis zitten en voor de kinderen zorgen, waardoor je al snel een afstand kunt voelen als partners. Maar er zal ook een moment komen dat de kinderen ziek zijn en jullie er samen voor zorgen dat ze weer beter worden. Of dat jullie gezamenlijk een te gekke vakantie meemaken. De trots die je dan voelt zal een belangrijk gevoel voor je worden. Dan heb je het toch maar samen geregeld! 

In the end, zal een kind altijd een grote impact hebben op een relatie. Je kiest er uiteindelijk zelf voor of dit een positieve of negatieve impact wordt. Onderzoeken wijzen keer op keer uit dat kinderen alleen maar bijdragen aan de vreugde van het leven, als we het goed aanpakken!

Echte liefde

Een bruiloft is mooi, maar het echte leven is een huishouden draaien en kinderen opvoeden, samen plezier maken en hard werken om alles voor elkaar te krijgen. Samen gelukkig zijn, boos zijn, moe zijn, tevreden zijn en vooral heel veel van elkaar houden. Het echte leven is:

  • elke dag je taken volbrengen op werk.
  • het echte leven is zorgen dat je een fijn thuis hebt.
  • liefde vinden op de tijden die je hebt, tussen flesjes en nachtelijke webinars door.

Echte liefde is samen in slaap vallen als alles gedaan is. Kinderen beëindigen niets, ze starten alleen maar het volgende avontuur.
Steeds vaker organiseren kersverse ouders een babyfeest, babyshower of de verjaardag van hun eerste kind. Wil je dit ook graag doen? BASMA Weddings heeft namelijk ook decoratie voor dit soort evenementen. Neem een kijkje op de website en hopelijk kunnen wij nog meer vreugde brengen.

Door Stephania Kipperman. Meer blogs van BASMA Weddings? Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties met speciale effecten, bekijk onze Youtube channel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.