Middenstukken Wave Flower dream roze

Bloemen, lelijk. Dat bestaat niet

Lelijke bloemen bestaan niet

Bloemen zijn er niet zomaar! Ze geven het leven meer geur en kleur en zorgen er zelfs voor dat je humeur daar een opkikker van krijgt.  BASMA Weddings heeft nog niet eerder gehoord dat iemand een bepaalde bloem lelijk vindt of liever niet in huis heeft. Klopt mijn mening dan ook als ik zeg dat lelijke bloemen eigenlijk niet bestaan? Iedereen heeft zijn voorkeuren en favorieten en dat mag natuurlijk altijd. BASMA Weddings werkt graag met de favorietste bloemen van de klant. Dit zijn de (pioen)rozen, de kersenbloesem en de orchideeën.

Rozen staan symbool voor Liefde, geluk en vreugde

Rozen wie kent ze nou niet. Een lange steel met scherpe doorns en een prachtige ronde kop die samengesteld is uit kleine fluweel zachte blaadjes. Rozen staan in zijn algemeenheid voor liefde, geluk en vreugde en zoals het ernaar uitziet zijn dit de meest populaire bloemen ter wereld en worden het meeste gekocht en verkocht. Tijdens Valentijn en Moederdag gaan deze bloemen als snoepjes over de toonbank en hebben een prachtig effect in bruidsboeketten. Pioenrozen zijn prachtige unieke rozen en komen in de maanden mei en juni tot bloei en overal verkrijgbaar. Pioenrozen zijn anders dan de normale rozen met half dubbele of dubbele bloemen en geven een ander effect in boeketten.

Kersenbloesem, het ontwaken van de natuur

De kersenbloesem staat voor het land van de rijzende zon ‘Japan’.  Al eeuwenlang viert de Japanner de jaarlijkse bloei van de Kersenbloesem. De kersenbloesem markeert het ontwaken van de natuur en symboliseert dat leven en schoonheid vluchtig zijn en dat je daar vol overgave van moet genieten. In het voorjaar worden er in Japan verschillende festivals georganiseerd die in het teken staan van de kersenbloesem. Prachtige bomen met lange takken die voorzien zijn van de mooiste kleine witte en pastelkleurige bloemetjes en zelfs uit kunnen groeien tot prachtige bloesemtapijten. Bloesemblaadjes zijn piepkleine lichtroze blaadjes, gevoelig en vederlicht zijn ze en als de wind een klein opstootje heeft dan ruisen de blaadjes prachtig als confetti door moedernatuur.

Orchidee, schoonheid en kracht

De orchidee staat voor luxe, liefde, schoonheid en kracht en is een van de grootste plantenfamilies. Zo zijn er meer dan 25.000 soorten waar je uit kunt kiezen (niet allemaal verkrijgbaar in Nederland).  De orchidee heeft in verschillende culturen verschillende betekenissen. Zo staat de orchidee in de oude Griekse tijd volledig in het teken van mannelijkheid en vruchtbaarheid. Er werd een grote knol orchidee opgegeten door de man zodat hij een zoon op de wereld zou zetten. Bij de Brazillianen staat elke bloem van de orchidee symbool voor een kus.

Door Fatima El Baghdadi. Meer blogs van BASMA Weddings?
Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creatie met bloemen, bekijk onze Youtube channel voor meer inspiratie.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.