
Marokkaanse bruiloft – het trouwfeest van je dromen
Marokkaanse bruiloften zijn groots, zeer feestelijk en in één woord sprookjesachtig te noemen. Het trouwfeest kent veel prachtige rituelen en gewoontes. Dit is de dag waarop er uitgepakt wordt. Zowel qua versieringen, als wat betreft kledij en eten en drinken. Ben je eenmaal op een Marokkaanse bruiloft geweest, dan geniet je hier nog weken van na!
Een Marokkaanse bruiloft; dat is pas feest!
Een Marokkaanse bruiloft is één en al feest vol adembenemende pracht en praal! Het trouwfeest staat in het teken van de liefde, van de eeuwige verbinding. Zoiets bijzonders móet dan ook wel uitgebreid gevierd worden!
Volgens Marokkaanse gebruiken is ‘uitgebreid’ een understatement. Vaak worden er minimaal 200 gasten uitgenodigd, maar de praktijk laat soms wel het dubbele zien. Die tante uit Marokko, die collega van je werk … oh en de buurman niet te vergeten: allemaal moeten ze komen! Naast de imposante gastenlijst, wordt er eigenlijk op alle vlakken flink uitgepakt.
De Marokkaanse bruiloft jurken maken het compleet
Ja, je leest het goed: jurken, dus meervoud. Het is niet ongebruikelijk dat de bruid diverse jurken draagt op haar trouwfeest. Volgens Marokkaanse tradities is het zo dat hoe vaker een bruid zich omkleedt, hoe groter de bruidsschat blijkt te zijn.
Niets kan tippen aan de prinsessenjurk van de bruid
De ene jurk is nog mooier dan de ander. Maar er is er eentje die wel heel bijzonder is: ‘de prinsessenjurk’. In deze jurk wordt de Marokkaanse bruid in een zogeheten ‘bruidsschaal’ gedragen door haar broers, neefjes of vrienden van de familie.
Ook de gasten pakken groots uit met prachtige kleding
De bruid is de koningin van het bal, daar kan geen gast aan tippen! Al doen de gasten wel hun best. Want bij een Marokkaanse bruiloft is ook de kleding van de gasten extravagant en práchtig.
Rituelen en gebruiken van het Marokkaanse trouwfeest
Een Marokkaans trouwfeest kent veel prachtige rituelen en gewoontes, en is heel nauw verbonden met de cultuur. Zo is het niet ongewoon dat een Marokkaanse bruid zich dus meerdere malen omkleedt op haar huwelijksdag in diverse jurken.
Mannen en vrouwen gescheiden
Ook is het niet ongebruikelijk dat bij een Marokkaanse bruiloft mannen en vrouwen gescheiden van elkaar zijn. Maar dit hoeft niet, er is namelijk niet één standaard manier waarop een Marokkaanse bruiloft moet verlopen.
Bruidstaart aansnijden
Wat vaak wel ‘standaard’ is, is dat de bruidstaart aan het einde van de avond wordt aangesneden door het bruidspaar. BASMA Weddings heeft hele lekkere speciale bruidstaarten die het grote feest nog mooier maken.
Dadels en melk
Daarnaast staan er, naast alle andere heerlijkheden, vaak dadels en melk op het menu. Deze beschikken beiden over een prachtige symboliek. De dadels staan namelijk voor vruchtbaarheid in het huwelijk en de melk voor reinheid en maagdelijkheid.
Het cadeau geef je aan de familie
Het trouwfeest verloopt anders dan een Nederlandse bruiloft, er zijn wat belangrijke onderdelen om rekening mee te houden. Zo geef je op een Marokkaanse bruiloft het cadeau vaak aan de gastvrouw of familie van de bruid of bruidegom. Wij adviseren je dan ook om duidelijk je naam op het cadeau of op de envelop te zetten.
Zelf een Marokkaanse bruiloft organiseren?
Willen jullie zelf een Marokkaanse bruiloft organiseren? Daar komt een hoop regelwerk bij kijken! Het is dan wel zo prettig om hier de juiste hulp bij in te schakelen. Hulp van bijvoorbeeld BASMA Weddings; de specialist op gebied van Marokkaanse bruiloften. Zij zorgen een prachtige Restyling helemaal in jou stijl met de gaafste special effects!
Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek! Of bekijk het verhuur aanbod van BASMA Weddings, en kies zelf alles uit wat je nodig hebt voor jouw droombruiloft.
Meer blogs van BASMA Weddings?
Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties voor Marokkaanse bruiloften, bekijk onze Youtube channel voor meer inspiratie. Foto by the amazing Spontanefilm & Fotografie. Dress by L’artist Bridal from Amsterdam.
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.