+31 33 700 97 03
+31 6 458 38 505
Marokkaanse bruiloft

Jouw eerste keer op een Marokkaanse bruiloft?

Ga jij binnenkort voor de eerste keer in je leven naar een Marokkaanse bruiloft? Lucky you! Marokkaanse bruiloften zijn groots, zeer feestelijk en in één woord sprookjesachtig te noemen. Dit is de dag waarop er uitgepakt wordt. Zowel qua versieringen, als wat betreft kledij en eten en drinken. Ben je eenmaal op een Marokkaanse bruiloft geweest, dan geniet je hier nog weken van na! Een Marokkaanse bruiloft verloopt wel ietsje anders dan een Nederlandse bruiloft, er zijn wat dingetjes om rekening mee te houden. Zo geef je op een Marokkaanse bruiloft het cadeau vaak aan de gastvrouw of familie van de bruid of bruidegom. Wij adviseren je dan ook om duidelijk je naam op het cadeau of op de envelop te zetten.

Een Marokkaanse bruiloft; dat is pas feest!

Een Marokkaanse bruiloft is één en al feest vol adembenemende pracht en praal! Een trouwfeest staat in het teken van de liefde, van de eeuwige verbinding. Zoiets bijzonders móet dan ook wel uitgebreid gevierd worden! En volgens Marokkaanse gebruiken is ‘uitgebreid’ een understatement. Vaak worden er minimaal 200 gasten uitgenodigd, maar de praktijk laat soms wel het dubbele zien. Die tante uit Marokko, die collega van je werk … oh en de buurman niet te vergeten: allemaal moeten ze komen! Naast de imposante gastenlijst, wordt er eigenlijk op alle vlakken flink uitgepakt.

Wat dacht je van de Marokkaanse bruiloft jurken?

Ja, je leest het goed: jurken, dus meervoud. Het is niet ongebruikelijk dat de bruid diverse jurken draagt op haar trouwfeest. Volgens Marokkaanse tradities is het zo dat hoe vaker een bruid zich omkleedt, hoe groter de bruidsschat blijkt te zijn. De ene jurk is nog mooier dan de ander. Maar er is er eentje die wel heel bijzonder is: ‘de prinsessenjurk’. In deze jurk wordt de bruid in een zogeheten ‘bruidsschaal’ gedragen door haar broers, neefjes of vrienden van de familie. De bruid is de koningin van het bal, daar kan geen gast aan tippen! Al doen de gasten wel hun best. Want bij een Marokkaanse bruiloft is ook de kleding van de gasten extravagant en práchtig.

De mooie rituelen en gebruiken

Een Marokkaans trouwfeest kent veel prachtige rituelen en gewoontes en is heel nauw verbonden met de cultuur. Zo is het niet ongewoon dat een Marokkaanse bruid zich dus meerdere malen omkleedt op haar huwelijksdag in diverse Marokkaanse jurken. Ook is het niet ongebruikelijk dat bij een Marokkaanse bruiloft mannen en vrouwen gescheiden van elkaar zijn. Maar dit hoeft niet, er is namelijk niet één standaard manier waarop een Marokkaanse bruiloft moet verlopen. Wat vaak wel ‘standaard’ is, is dat de bruidstaart aan het einde van de avond wordt aangesneden door het bruidspaar. Daarnaast staan er, naast alle andere heerlijkheden, vaak dadels en melk op het menu. Deze beschikken beiden over een prachtige symboliek. Want de dadels staan voor vruchtbaarheid in het huwelijk en de melk voor reinheid en maagdelijkheid.

Zelf een Marokkaanse bruiloft organiseren?

Willen jullie zelf een Marokkaanse bruiloft organiseren? Daar komt een hoop regelwerk bij kijken! Het is dan wel zo prettig om hier de juiste hulp bij in te schakelen. Hulp van bijvoorbeeld BASMA Weddings; dé specialist op gebied van Marokkaanse bruiloften. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Meer blogs van BASMA Weddings?

Bekijk de blog pagina op basmaweddings.nl. Meer over BASMA Weddings en haar bijzondere creaties voor Marokkaanse bruiloften, bekijk onze Youtube channel voor meer inspiratie. Foto by the amazing Spontanefilm & Fotografie. Dress by Designer Chaima from Zeist.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Neem contact op
info@basmaweddings.nl
033-700 97 03
06-458 385 05
Heb je een vraag?