Grand Hotel Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin

Het majestueuze Grand Hotel Huis ter Duin bevindt zich al meer dan 130 jaar op het hoogste punt op het Duin van Noordwijk en is direct gelegen aan het strand met een geweldig uitzicht over de Noordzee.

Historie

De bewoners van Noordwijk waren in de 19e eeuw afhankelijk van de visserij. De toenmalige burgemeester Pické vond dat Noordwijk meer te bieden had. Hij dacht dat een badplaats met allure meer op zou leveren. In 1883 begon hij aan de bouw van het hotel op het hoogste punt van de duinen en in 1885 werd Grand Hotel Huis ter Duinen geopend. In 1887 besloot de textielhandelaar Heinrich Tappenbeck het hotel en zes hectare grond te kopen. Het hotel richtte na deze overname hoofdzakelijk op gasten van niveau. De concurrentie aan de kust nam toe, maar het niveau bleef behouden. In de zestiger jaren kwam het hotel in handen van een projectontwikkelaar die het complex wilde slopen. Deze plannen werden afgewezen door de gemeenteraad van Noordwijk, wat ervoor zorgde dat het hotel in handen kwam van de huidige eigenaar. In 1990 brandde een groot gedeelte van het hotel af. Het afgebrande gedeelte is weer opgebouwd en het hotel bestaat nu uit twee delen: Historic, dit is het gedeelte dat de brand heeft overleefd en telt vijf etages waarvan 4 zijn ingericht met hotelkamers en het Grand Hotel, dit gedeelte bestaat uit elf etages waarvan 9 zijn ingericht met hotelkamers.

Faciliteiten

2 – 800

€4.500 – €7.500

280m² – 1050m²

Nee

Ja

Ja

Bijzonder geschikt voor

huisgemaakte patisserie
openingsdans
zee uitzicht
overnachting

Zalenoverzicht

Zalenoverzicht Grand Hotel Huis ter Duin

Ligging

 Grand Hotel Huis ter Duin is gelegen aan het strand Noordwijk en heeft een prachtig uitzicht over de Noordzee.

nabij treinstation

Nee

bereikbaar per ov

Ja

nabij snelweg

Ja

eigen aanlegsteiger

Nee

luchthaven

Nee, Schiphol ligt op ongeveer 30 minuten rijden.

eigen parkeergelegenheid

Ja, tegen betaling

parkeerplaats

Ja, tegen betaling

Ervaringen

Klanten en businesspartners over het assortiment

Zekerheden

Hier kun je op rekenen.

Bijzonder

Op de mooiste dag van je leven wil je maar 1 ding: bijzonder zijn. En dat is onze missie. Jouw droom laten uitkomen drijft ons om anders, bijzonder en out of the box te denken en doen.

Betrouwbaar

Je vindt het ontzettend moeilijk om de organisatie van je grote dag uit handen te geven. Wij realiseren ons dat iedere detail ontzettend belangrijk is voor je.

Behulpzaam

Ons geduld en helpende hand bieden gaat heel ver. Wij ontstressen door net meer te doen dan wat je van ons verwacht. Je totale bruiloft in de orde. Dat is belangrijk.

Bereikbaar

Het is ontzettend moeilijk om continu bereikbaar te zijn, maar toch proberen wij dat dag en nacht voor elkaar te krijgen. En nemen wij niet op, dan bellen wij altijd terug.

Wij staan je graag persoonlijk te woord.