Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum

Heeft u altijd al willen trouwen in een sprookjesachtige omgeving!? Dan ben je bij Het Scheepvaartmuseum aan het juiste adres. Een prachtige locatie waar historie, karakter en indrukwekkende architectuur samenkomen. Met het VOC-schip Amsterdam als nostalgisch decorstuk en een romantische sterrenhemel beleeft u hier een onvergetelijke huwelijksdag samen met uw gasten.

Historie

De explosieve groei van Amsterdam start rond 1590. In het jaar 1650 besluit het stadsbestuur om drie eilanden aan te laten leggen voor scheepswerven, pakhuizen en woningen. In 1656 wordt, op het eiland Kattenburg de scheepswerf van de Amsterdamse Admiraliteit met het Zeemagazijn geopend. Hier liggen o.a. kanonnen en scheepsuitrusting opgeslagen. ‘S Lands Zeemagazijn is ontworpen door Daniel Stalpaert. Het gebouw brandde in 1791 op de stenen muren na af en in 1795 vielen de Fransen het land binnen en werd de Bataafse Republiek opgericht. Dit had ook tot gevolg dat de vijf admiraliteiten werden opgeheven en vervangen door een nationale marine. Door deze ontwikkelingen werd het Zeemagazijn omgebouwd tot een pakhuis voor de marine. In 1972 kreeg het Zeemagazijn een nieuw doel, namelijk een ‘pakhuis’ voor topstukken van Het Scheepvaartmuseum.

Faciliteiten

€15.000 – €20.000

58m² – 900m²

Ja

Ja

Ja

Nee

Bijzonder geschikt voor

Dj booth
live muziek
photoshoot

Zalenoverzicht

Zalenoverzicht Scheepvaartmuseum

Ligging

Het Scheepvaartmuseum heeft met parkeergarage Markenhoven en Oosterdok twee zeer gunstige parkeergelegenheden op slechts 10 minuten loopafstand van het museum. Mogelijkheid tot het regelen van vervoer van de parkeergelegenheid naar het museum.

nabij treinstation

Nee, het is 20 minuten lopen vanaf Centraal Station

bereikbaar per ov

Ja

nabij snelweg

Nee

eigen aanlegsteiger

Nee

luchthaven

Nee

eigen parkeergelegenheid

Nee

parkeerplaats

Nee, in de buurt zijn wel verschillende parkeergarages. O.a. parkeergarage Markenhoven. Ook zijn er rondom het museum tegen betaling een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar.

Ervaringen

Klanten en businesspartners over het assortiment

Zekerheden

Hier kun je op rekenen.

Bijzonder

Op de mooiste dag van je leven wil je maar 1 ding: bijzonder zijn. En dat is onze missie. Jouw droom laten uitkomen drijft ons om anders, bijzonder en out of the box te denken en doen.

Betrouwbaar

Je vindt het ontzettend moeilijk om de organisatie van je grote dag uit handen te geven. Wij realiseren ons dat iedere detail ontzettend belangrijk is voor je.

Behulpzaam

Ons geduld en helpende hand bieden gaat heel ver. Wij ontstressen door net meer te doen dan wat je van ons verwacht. Je totale bruiloft in de orde. Dat is belangrijk.

Bereikbaar

Het is ontzettend moeilijk om continu bereikbaar te zijn, maar toch proberen wij dat dag en nacht voor elkaar te krijgen. En nemen wij niet op, dan bellen wij altijd terug.

Wij staan je graag persoonlijk te woord.