Koninklijk Instituut voor de Tropen

Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het Koninklijk instituut voor de Tropen, gevestigd in het hippe Amsterdam-Oost, is een prachtig gebouw voor de meest bijzondere dag van uw leven. Het gebouw bevat een koninklijk entree in de Marmeren Hal, meerdere intieme zalen voor uw huwelijksplechtigheid en zalen waar u kunt dineren of uw feest kan organiseren. De verschillende bijzondere details van het gebouw, zoals de kroonluchters, geheime duren en beschilderde plafonds, zorgen voor de perfecte aankleding van uw dag.

Historie

In 1864 werd in Haarlem het koloniaal museum opgericht. De botanicus Frederik W. Van Eeden bracht de collectie bijeen, die bestond uit allerlei wonderbaarlijke voorwerpen die Nederlanders mee namen uit de Oost. De collectie was bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek en ‘ter lehring ende vermaeck’ van het Nederlandse publiek. Een aantal jaar later, in 1871, vond het Koloniaal Museum onderdak in de Haarlemse villa Paviljoen Welgelegen. De collectie vormde vanaf dit moment een uitgangspunt voor wetenschappelijk onderzoek naar de producten uit Nederlands-Indië. De collectie bleef maar groeien en het aantal bezoekers stijgen, hierdoor moest het Koloniaal Museum op zoek naar een nieuwe locatie. In 1910 vond in Amsterdam de oprichting van de Vereeniging Koloniaal Instituut plaats en het Koloniaal Museum sloot zich hierbij aan. Er werd een nieuw Koloniaal Instituut gebouwd op het terrein van de voormalige Oosterbegraafplaats en in 1926 verhuisde de collectie naar het nieuwe gebouw. Door de dekolonisatie werd de opdracht van het instituut verbreed. Er werd niet meer alleen de ‘Nederlandse Overzeesche gewesten’ bestudeerd, maar de tropen in brede zin. Dit bracht in 1949 een naamswijziging met zich mee, vanaf toen heette het instituut het Koninklijk instituut voor de Tropen (KIT).

Faciliteiten

2 – 600

€12.500

30m² – 1.200m²

Nee

ja

ja

Bijzonder geschikt voor

10
054
8

Zalenoverzicht

Zalenoverzicht Koninklijk Instituut voor de Tropen

Ligging

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt aan het water en is gevestigd in het Centrum

29

Ja

30

Ja

31

Ja

32

Ja

33

Nee, het is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Schiphol Airport

35

Ja, ze beschikken over 50 parkeerplaatsen (tegen betaling)

34

Op loopafstand zit parkeergarage Q-park Oostpoort.

Ervaringen

Klanten en businesspartners over het assortiment

Zekerheden

Hier kun je op rekenen.

Bijzonder

Op de mooiste dag van je leven wil je maar 1 ding: een bijzondere trouwlocatie. En dat is onze missie. Jouw droom laten uitkomen drijft ons om anders, bijzonder en out of the box te denken en doen.

Betrouwbaar

Juiste keuze voor trouwlocatie. Dat is ontzettend moeilijk voor je mooiste dag. Wij realiseren ons dat iedere detail ontzettend belangrijk is. En daarom gaan wij tot het uiterste om jou happy te krijgen.

Behulpzaam

Ons geduld en helpende hand bieden gaat heel ver. Wij ontstressen door net meer te doen dan wat je van ons verwacht. Het gaat er immers om dat je totale bruiloft in orde is en niet alleen ons aandeel. Ook in trouwlocatie keuze.

Bereikbaar

Het is ontzettend moeilijk om continu bereikbaar te zijn, maar toch proberen wij dat dag en nacht voor elkaar te krijgen. Ook wij zijn mensen en hebben een privéleven, maar wij beloven onze klanten 24/7 bereikbaarheid.

Heb je vragen over trouwlocaties? Wij helpen je graag